Platnene pelene - bolje za dijete, za okoliš i za vaš džep

U današnje vrijeme roditelji imaju veliku mogućnost izbora. Majke nisu više osuđene na iskuhavanje, peglanje i savijanje četvrtastih pelena poput naših baka. No, niti jednokratne pelene nisu više jedini praktični izbor. Umjesto toga, pregršt različitih modela i vrsta perivih platnenih pelena daje vam zanimljiviju, zdraviju, ekološkiju i jeftiniju mogućnost izbora.

Pročitajte koji su glavni razlozi zbog kojih se danas sve više roditelja odlučuje za platnene pelene te zašto je to bolje i za vaše dijete.

Zdravije za dijete

Vlaga nije jedino što smeta djetetovoj koži, smeta joj dugo zadržavanje prljavštine, pregrijavanje, umjetni materijali, nedostatak zraka. Dijete se najbolje osjeća u suhoj platnenoj peleni od prirodnih materijala. U platnenoj peleni može osjetiti kada je mokro i može vam svojim znakovima pokazati da je vrijeme za promjenu pelene. Na taj način, svjesno svojih fizioloških funkcija, ranije će se i odviknuti od pelena.
više...

Kupnjom platnenih pelena uštedjet ćete 5000 kn

Tonu jednokratnih pelena koja će završiti u smeću, plaćat ćete dulje od dvije godine - svaki mjesec nekoliko stotina kuna. Umjesto toga, dovoljno je kupiti oko 20 perivih platnenih pelena. Paket platnenih pelena, zajedno s cjelokupnim održavanjem (strujom, vodom i deterdžentom za pranje) – koštat će vas barem 5000 kn MANJE od jednokratnih pelena!
više...

Platnene pelene čuvaju okoliš

Možete poštedjeti okoliš najmanje 1 tone otpada – toliko teži 5000 jednokratnih pelena koje za sobom ostavlja jedno dijete. U Hrvatskoj je to godišnje brojka od 122 milijuna jednokratnih pelena, bez sastojaka koji se mogu reciklirati. Raspadaju se dugo, pritom ispuštaju staklenički plin metan, sadrže mnoge umjetne tvari, ali i stolicu i mokraću djeteta koje prema SZO-u ne bi niti smjele završiti na odlagalištima zbog mogućnosti širenja zaraza.
više...

Jednostavno, praktično, ljepše!!

S modernim platnenim pelenama uživat ćete pri svakom prematanju! Jednostavne za upotrebu – oblikovane prema djetetovom tijelu, s drukerima ili čičak trakom za učvršćivanje, daleko od starinskih četvrtastih pelena naših baka. Nije ih potrebno iskuhavati, nije ih potrebno peglati. Održavanje je brzo i jednostavno, ne oduzima više vremena od nabave i odlaganja jednokratnih pelena. A tek predivan dizajn, mekoća prirodnih materijala i šarenilo uzoraka!
više...