Hvala sponzorima

Sudionici Zelendana


Aha

AHA Naša želja je da ljudi ugase televizore i provedu više vremena u druženju s prijateljima i djecom i ujedno ispune svoju primarnu potrebu za razmišljanjem. Smatramo da je nužno odgajati nove generacije u okruženju lijepih i kvalitetnih stvari, te ih pokušati što više odvojiti od konzumerizma kojem su svakodnevno izloženi. A ha je krovni znak našeg odabira koji jamči da proizvodi zadovoljavaju čvrste kriterije koje smo si postavili. Kod nas nećete naći svjetleće mačeve ili kornjače koje znaju kung fu. Mi imamo isključivo pametne i lijepe igračke koje podržavaju harmoniju i nenasilje.

Više

Bio-vizija

Bio-vizijaPunih 25 godina bio-niri smo zdravog življenja; zadnjih deset godina djelovali smo kao centar Feng Shui Ujevich, a novi naziv naše organizacije je OTVORENO UČILIŠTE BIO-VIZIJA. Naši programi su: Feng Shui Studij; Feng Shui Projekt Studio; Shiatsu Studij; Shiatsu Studio (tretmani i konzultacije); Studij Prirodne Prehrane i Dijagnoza; Bio fest, tjedan zdravlja i sreće, Božava, Dugi otok; Svakodnevne tjelovježbe i meditacije; Javna predavanja i drugi neformalni programi; Biosvijest - časopis za cjelovit i održiv razvoj; Bubanj sve lakše podnosi – reci DA prijateljstvu, projekt za prevenciju nasilja među mladima.

Više

Bio Zrno

Bio Zrno"Zrno" je najstarije eko-imanje u RH i nalazi se u Habijanovcu, 50 km istočno od Zagreba. Na 11 ha uzgaja se voće, povrće, žitarice i mahunarke. Svježe namirnice i prerađevine se prodaju u trgovini "Zrno" u Ličkoj 27 u ZG, kao i na sajmovima te putem web shopa. Na imanju se provodi seoski eko-turizam i eko-obrazovne radionice iz projekta "OD POLJA DO STOLA".

Više

Ekobebe

Ekobebe Webshop Ekobebe jedina je specijalizirana trgovine odjeće ze bebe od certificiranog, 100% organskog pamuka. Naša misija je pružiti mogućnost roditeljima da za svoje bebe izaberu kvalitetnu, lijepu i potpuno prirodnu odjeću. Uz bodiće, hlačice, majice, i pidžame nudimo i organske ručnike, slinčeke i kozmetiku, a uskoro i mnogo novih artikala! Svaki proizvod za Ekobebe biran je s ljubavlju s kojom roditelj bira za svoje dijete i potvrđen od strane stručnjaka kao pravi izbor za zdravlje vaše bebe i okoliša u kojem živimo. Pratite nas redovito i uživajte sa svojim bebama u našoj ponudi!

Sajamski popust: 10%

Više

Flafi

Flafi Izrađeno s ljubavlju, za zdrave i sretne bebe i mame – slogan je koji prati Flafijeve proizvode od samog početka rada, u travnju 2008. godine. Osim visoke kvalitete proizvoda i maksimalne predanosti zadovoljstvu svojih kupaca, Flafijevci se ponose i najvećim brojem dezena pelenica, najvećom fleksibilnošću naručivanja (svi proizvodi šiju se po zaprimanju narudžbe), povoljnim cijenama, te web trgovinom koju samostalno uređuju i održavaju.

Sajamski popust: 10 - 20%

Više

Harfa

Harfa Posjetite Harfin štand i upoznajte knjige koje vole djecu.

Sajamski popust: do 50%Više

Ivković

IvkovićViše

LIKEaBIKE

LIKEaBIKE LIKEaBIKE nije osmislila industrija igračaka. Osmislio ga je i napravio otac svome sinu.LIKEaBIKE je jedinstven bicikl-guralica koja djetetu već od 2 godine starosti pruža slobodu kretanja na dva kotača i ujedno potiče razvoj motoričkih vještina; spretnosti, ravnoteže, koordinacije – više nego bilo koja druga igračka! I to kroz djetetu najzanimljiviji način. Drvo dolazi iz samoodržive šume, a svi dijelovi bicikla napravljeni su od netoksičnih i prirodnih materijala što dokazuje i EN71 normom za sigurnost igračke. Svaki kupac LIKEaBIKEa na ZELENdanu dobiva na poklon zvonce.

Više

Mala Arta

Mala Arta Mala Arta je internet trgovina opreme za bebe i djecu s proizvodima: - Lanene sling marame za nošenje beba i djece - jednobojni slingovi u širokoj paleti boja, izrađeni su od kvalitetnog i čvrstog belgijskog lana, prirodnog prozračnog materijala, što ga čini idealnim za toplo doba godine. - Stonz čizme, praktična kanadska obuća za bebe - za kuću, šetnju ili putovanje, lako se obuvaju i ne padaju s nogu, te pružaju vrlo dobru zaštitu od hladnoće, vjetra i vlage.

Sajamski popust: 10%

Više

Natura

Natura Bebe ne mogu birati, ali možete Vi. Izaberite Natura platnene pelene! Zdravije za bebu, lakše za novčanik i bolje za okoliš!! Natura platnena pelena - izrađena od vrhunskog pletenog pamuka renomiranih proizvođača dječje konfekcije. Karakteristika pletiva je u njegovoj elastičnosti, tako da i nakon puno pranja (i bez omekšivaća) pelena ostaje mekana, a materijal se ne oštećuje savijenje. Osigurava odlično upijanje i dugotrajno korištenje. Natura pelena podešava se kvalitetenim drukerima i u dubinu i u širinu, tako ćete istu pelenu koristiti od rođenja, pa skroz do kraja pelenaštva!

Više

Panova svirala

Panova svirala Na štandu će biti izložene udaraljke (bongosi, dječje konge, zvečke, praporci...), melodijske udaraljke (metalofon, ksilofon...), oprema za ritmiku ( trake, kolutovi, marame) i drvene igračke te nešto didaktičkih materijala.

Sajamski popust: 15%

Više

Pixiekid

Pixiekid PixieKid je lice koje ćete uvijek sresti kada vam je potreban savjet o nošenju beba i djece. Marame, sling nosiljke, mei tai nosiljke i sve što o njima trebate znati dobiti ćete u Pixiekid info centru. Predstavljanje privrženog roditeljstva kroz nosiljke i ljubav kojom su sve do jedne osmišljene i izrađene, konstantna podrška našim malim nosačima i njihovim roditeljima, vedrina i smirenost koju svaki korisnik osjeti noseći PixieKid najveća su nam potpora i pokazatelj da idemo u pravom smjeru, ne prema gore - već prema vama. Djeca su naša misija, bolji i ljepši svijet, upravo onakav kakvim ga vaše dijete vidi kroz svoje malene i nježne oči.

Više

Eko Sever

Eko Sever Ekološko poljoprivredno gospodarstvo SEVER nalazi se u Lepšiću, pored Ivanić Grada. Veličine je 70 hektara te se bavi uzgojem i preradom žitarica, povrća, voća, peradi, jaja i koza. Proizvodnja na gospodarstvu pod stalnim je nadzorom kontrolnih organizacija. Certifikat ekološkog gospodarstva i znak ekološkog proizvoda jamče kupcima da je proizvodnja u skladu sa Zakonom o ekološkoj poljoprivredi RH. Prodaja vlastitih proizvoda na tržnicama Dolac, Trešnjevka, kao i putem vlastite dostave.

Više

Smile4me

Smile4me Smile4me je obiteljski portal i web shop čija je vizija promicanje majčinstva, dojenja i Attachment Parenting pristupa odgoju djece. Na sajmu ćemo predstaviti originalne i unikatne ogrlice za dojenje čija je funkcija zaokupiti bebinu pažnju za vrijeme dojenja te vizualnom, auditivnom i taktilnom stimulacijom potaknuti motorički i kognitivni razvoj bebe. Osim ogrlica predstavit ćemo i narukvice - podsjetnik za dojenje, koje pomažu mamama, u prvim danima dojenja, da se podsjete na kojoj strani i u koje vrijeme je bio posljednji podoj.

Sajamski popust: 20%

Više

Školska knjiga

Školska knjiga Slikovnice NIJE SMEĆE SVE ZA VREĆE, ZRAKA TREBAMO, HITNO !, U TLU ČISTU IMAMO GLISTU, ZATVORI VODU ! i druge.

Sajamski popust: 30%

Više

Tabita

AHA U Tabita web shopu možete pronaći stvari koje mogu uljepšati trenutke djetinjstva i roditeljstva. Ekološke, prirodne, ugodne, zdrave, isplative...sve to su karakteristike platnenih Tabita pelena. A jeste li znali da se skoro svaka beba voli nositi? Zato za Vas i Vašu bebu imamo veliki izbor udobnih i zdravstveno ispravnih nosiljki: sling marame, mei tai nosiljke, elastične marame.

Sajamski popust: do 20%

Više

Toporko

Toporko Toporko - drugačije drvene igračke. Toporko igračake su jedinstvene i unikatne. Kako ne postoje dva drveta jednakih šara, tako ne postoje niti dvije iste Toporko igračke. Sve naše igračke su ručni rad i u svaku od njih uloženo je mnogo truda i ljubavi. Premazane su jestivim lanenim uljem, tako da nema toksičnih boja, plastike niti ostalih potencijalno opasnih sirovina, jer drvena igračka je najzdravija igračka. Svaka Toporko igračka je posebna, kao i svako dijete kome je namijenjena.

Sajamski popust: do 20%

Više

Udruga Kneja - Pika i prijatelji

Udruga Kneja - Pika i prijatelji Pika i njezini prijatelji su za sve vas pripremili popularne i fantastične EKO PAKETIĆE! Kupnjom bilo kojeg EKO PAKETIĆA pomažete rad udruge Kneja i provedbu aktivnosti na projektu Pika i prijatelji.
Paketići sadrže:
• platnena torba Pika i prijatelji
• tiskana knjižica 10.000 stabala - ponuda za praktično rješenje klimatskog problema
• tiskana knjižica Pika i prijatelji - mali priručnik za održivo življenje
• edukativni disk Pika i prijatelji - popularno obrazovni projekt za djecu i mlade, roditelje, odgajatelje i nastavnike.

Više

Udruga Porart i kućna radinost Crna ovca

Udruga Porart i kućna radinost Crna ovca Na konceptualnom izložbenom štandu pod nazivom "Proslava Dana Majke Zemlje" izlažu: Udruga Porart - žive torte od zemlje i živog bilja, zdjele od ručno rađenog papira, pozivnice i razglednice ručne izrade (ručno rađen papir, biljne boje, dječji crtež), platnene torbe (s vizualima korištenih dječjih crteža s radionica ), ručno izrađene voštane svijeće (prikladne za torte) , ručno izrađene lampione od recikliranih materijala i prešanog bilja. Kućna radinost Crna ovca - vunene hlačice za platnene pelene i heklane dekice za bebe (dio od vune bojane biljnim bojama), igračke od vune. Na štandu će djeca moći isprobati tkanje u drvenom okviru

Udruga Prijatelji životinja

Udruga Prijatelji životinja Udruga Prijatelji životinja bavi se promoviranjem prava i zaštite životinja te održivog načina življenja. Jedna od kampanja je i zabrana plastičnih vrećica koje zagađuju okoliš i ugrožavaju živote životinja u prirodi. U sklopu kampanje organizano je prikupljanje potpisa građana putem peticije koja će se moći potpisati na štandu udruge. Zaštitna maskota kampanje je Vrečko, čudovište od plastičnih vrećica, koji djeci na zanimljiv način priča o važnosti recikliranja i korištenja platnenih torbi.

Više

Udruga RODA

AHA Na Rodinom štandu naći ćete odličan izbor platnenih pelena od različitih materijala - pamuka, organskog pamuka, bambusa i konoplje te brošure s uputama za korištenje platnenih pelena. Ponudit ćemo i nove majice za djecu od organskog pamuka, s eko sloganom za male zelene aktiviste, za roditelje platnene torbe "Majka Zemlja", a također i sve naše besplatne materijale - brošure o dojenju, odgoju, autosjedalicama, DVD o dojenju i druge.

Prihod od prodaje Rodinih proizvoda u cijelosti se koristi za provođenje aktivnosti Udruge.

Sajamski popust: 10 do 20%

Više

UNICEF

UNICEF Kada darujete UNICEF-ov proizvod, možete to učiniti s povjerenjem. Svaka visokokvalitetna UNICEF-ova igračka i dječji proizvod pažljivo su testirani i provjereni u skladu sa zahtjevnim sigurnosnim propisima. Možete biti sigurni da su naši proizvodiza djecu potpuno sigurni za upotrebu.Možete imati povjerenja da će UNICEF ostaviti trajno naslijeđe djeci svijeta. Uživajte u našoj kolekciji i pomozite UNICEF-u da oblikuje društveno i ekološki svjestan svijet za svu djecu.
Više

VerVita

VerVita

Više

Waldorfska škola

Waldorfska škola Na štandu ćemo izložiti slike iz života škole, ručne radove i prodavat ćemo neke od rukotvorina učeničke zadruge Suncokret.

Više