Program Rodinog dječjeg eko sajma 2010.

Draga djeco i roditelji, pozivamo vas da nam se pridružite na Zelendanskim aktivnostima! Iz pregršta radionica, igara, zabavnih ili aktivističkih događanja izaberite što vam je zanimljivije, za djecu, roditelje ili posebno za buduće mame. Ovdje je program koji će se odvijati na nekoliko različitih mjesta, a možete skinuti i pregledniju verziju programa Zelendana. O svakoj radionici možete pogledati više na stranici sa popisom radionica.

Prijava na radionice

Za neke radionice je ograničen broj mjesta, a moguće je određeni broj mjesta rezervirati unaprijed, popunjavanjem formulara i slanjem na ured@roda.hr. Po svoje karte (rezervirane ili ne) možete doći na info pult Zelendana već od 10 sati na dan održavanja sajma. Mjesta su rezervirana do pola sata prije početka radionice.

BINA

10:00 Otvaranje Zelendana
10:30 Bubanj sve lakše podnosi (30min)
11:00 Vrečko” čudovište + priča za djecu (30min) - Prijatelji životinja
11:45 Nagrada za naj sašivenu pelenu
12:00 Aukcija dizajnerskih pelena
12:45 Crtići: Animals save the Earth
13:00 Kako energetski učinkovito i okolišu neškodljivo održavati dom (1 sat) - Darko Krajcar i Dubravka Gabrić
14:00 Pixiekid škola nošenja - uvod (30min)
15:30 Bubanj sve lakše podnosi (30min)
16:15 Hyla: Zdrave vode za zdravu budućnost - priča za djecu (30min)
17:00 Predstava "Grašak na zrnu kraljevne" (35min) - M.Kovač, P.Radin
18:00 Razvijanje Zelen-zastave
18:15 Bubanj sve lakše podnosi (30min)
18:45 Zatvaranje Zelendana

PROSTOR ZA RADIONICE 1

10:30 Izrada recikliranog papira (1 i pol sat) - Kneja
12:30 Radionica o zdravoj dohrani za dojenčad (1 sat)
13:30 Izrada prirodnih svijeća (1 sat) - Kneja
14:30 Birth Art Café (1 sat)
15:30 Izrada čestitki biljnim bojama i s recikliranim materijalom OTKAZANO!
16:30 Izrada prirodnih balzama za usne (1 sat) - Kneja
17:30 Radionica o korištenju platnenih pelena (1 sat)
18:30 Prezentacija lanoliziranja vune (20 min)

PROSTOR ZA RADIONICE 2

10:00 Izrada prvih slikovnica - reciklirani i prirodni materijali - Waldorfska škola (1 sat)
11:00 ZaGlaRa - glazbena radionica s izradom instrumenata (45 min)
11:45 Predavanje za roditelje o sigurnoj vožnji djece na biciklu (45 min)
12:30 Izrada ukrasnih predmeta od češljane vune - Waldorfska škola (1 sat)
13:30 Radionica o šivanju platnenih pelena (45 min)
14:30 Pixiekid škola nošenja - praktični dio (1 sat)
16:00 Suzin Music Together - glazbena radionica (45 min)
16:45 Radionica o bespelenaštvu (45 min)

DRUGI PROSTORI

10:30 "Ulica djeci"
10:30, 11:30, 12:30 Utrka na Like-a-bike biciklima (15 min)
12:00 Sadnja mladica povrća u reciklirane posude (2 sata)
15:30 Posadimo stablo

Aktivnosti na koje možete doći u bilo koje vrijeme: